2 muna
120 ml õli
250 ml suhkrut
250 ml riivitud suvikõrvitsat
1 tl vanilliekstrakti
350-400 ml jahu
2 tl jahvatatud kaneeli
0,5 tl soodat
1/4 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
60 ml hakitud kreeka pähkleid.
Vahusta munad, sega sisse õli ja suhkur. Lisa riivitud suvikõrvits ja vanilje. Eraldi nuõs sega jahu, kaneel, sooda, küpsetuspulber, sool ja pähklid. Sega kuivained munasegusse. Määri keeksivorm võiga ja raputa üle jahu või mannaga, siis ei jää hiljem kook vormi külge kinni. Kalla tainas vormi ning küpseta 165 kraadises eelsoojendatud ahjus 60-70 minutit. Tikk peab puhtaks jääma, siis on kook valmis.
Ma olen varasemalt teinud täpselt retsepti järgi. Oli selline tumedam ja intensiivsema maitsega. Jõulude ajal lisasin ka kardemoni, tuli täitsa jõulune. Täna tegin aga mõned muudatused. Esiteks panin ma vähem õli. Ei ole seda nii palju vaja sisse süüa.... Vanilliekstrakti asemel panin mandliessentsi. Ning 250 ml suvikõrvitsa asemel panin u 400-500 ml. Kartsin küll, et jääb liiga kõrvitsane. Rohkem suvikõrvitsat tähendab rohkem vedelikku, tähendab vedelamat tainast, tähendab, et panin ka jahu tunde järgi rohkem. Ning kreeka pähklite asemel kasutasin röstitud maapähkleid. Pean ütlema, et keeks tuli väga hea. Nagu ikka. Mandliessents andis mõnusa maitse ning maapähklid sobisid ka isegi paremini sellesse vähem intensiivsema maitsega kooki. Kook ise tuli veidi heledam, kui tavaliselt. Ilmselt rohkem suvikõrvitsat tegi seda.
Kook tuli välja selline:
No comments:
Post a Comment